Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

CUCCINA POVERA 29/12/2013: new receipe old habbits

ΠΆΒΛΟΒΑ ΜΕ ΓΕΎΣΗ BLACK FOREST


Ιτς μπιν ε λοτ ταιμ απο την τελευταία μας νέα ανακάλυψη..

Τα Χριστούγεννα, είναι μια γιορτή που πάνω από όλα είναι foody. Ειναι επίσημα η εποχή της σοκολάτας και της σαντιγί!!!!!!!

Μεσα σε όλα τα καλέσματα που δεχτήκαμε αυτές τις μέρες, υπάρχουν κάποιοι σταθεροί μας φαν που μας ανάγκασαν σχεδόν να φτιάξουμε μόνοι μας τα γλυκά και τα κεράσματα που θα τους πηγαίναμε κατα την επίσκεψή μας. Αυτοί συνήθως ειναι οι μαμάδες μας, οι κολλητές μας , το αγόρι μας και λοιποί εξαρτημένοι άνθρωποι από την αγαποσκονη που βάζουμε στα φαγητά μας.

Σήμερα είμαστε καλεσμένοι σε ενα φιλικό σπίτι που σχεδόν εκβιαστικά μας έβαλαν να φτιάξουμε γλυκό, υπό την απειλή μάλιστα οτι τα μακαρόνια μας δεν θα είναι al tende . Ουφ σκληρές διαπραγματεύσεις..

Έτσι λοιπόν, καταλήξαμε, Παβλοβα!!!! ALWAYS SWEET ALWAYS SICK!!! Όμως υπήρξε ένα μικρο πρόβλημα, η αρχισυντακτρια που εχεο Mother issues μας αναγκάζει να χρησιμόποιουμε υλικά μόνο της εποχής. Όποτε Παβλοβα χωρίς φράουλες.
Τι μένει??? Βύσσινα και τριμμένη σοκολάτα.... Όποτε ΠΑΒΛΟΒΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ BLACK FOREST

Υλικά:


  1. μαρέγκες...Κατά βούληση και αρωματισμένες όπως θέλετε (εδω εχουν αμαρετο και λίγα αμυγδαλα, και ενα πιντς κανέλλα)
  2. κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη για σαντιγι...
  3. βυσιννο κομποστα (χωρις κουκουτσια και σιρόπια)
  4. την νέα μας αγάπη, κουβερτούρα πραλίνα για τρίψιμο 







Σύνθεση:

Ταψακι να ξαπλώσουμε τις μαρεγκες, απο πάνω πολλές στρώσεις σαντιγί και παιχνιδιάρικα άτακτα βύσσινα με τριμα σοκολάτας














Καλή όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ιστορικά στοιχεία:
http://www.pavlova.gr/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%B2%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%B1/
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Forest_cake