Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

CUCCINA POVERA 30/10/2013



Η οικονομικές συνθήκες και ακόμα περισσότερο η ανάγκες να δοκιμάσουμε, να γευτούμε, να μοιραστούμε κάτι χωρίς να ξοδέψουμε πολλά λεφτά είναι το νούμερο ένα πρόβλημα κάθε FOODY τύπου στον πλανήτη . Το CUCCINA POVERA τρυπώνει στα άδυτα μιας γνωστής αλυσίδας εστιατορίων (ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-χιουμορακι) και ξετρυπώνει ένα λατρεμένο πιάτο

ΜΑΘΗΜΑ : ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΖΑΚ ΝΤΑΝΙΕΛΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ

Συνταγή για το κοτόπουλο:

Φιλέτο κοτόπουλο, αλατάκι, πιπεράκι παρμεζανα!
Βουτάμε το φιλετάκι στο μιγμα και ψηνουμε για 10 λεπτακια στο γκριλ

Jack Daniel’s sauce

Θα χρειαστείς:
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας νερό
  • 1 κούπα χυμό ανανά
  • 1/4 κούπας teriyaki sauce
  • 1 κουταλιά soy sauce
  • 1 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά Jack Daniels Whiskey
  • 1 κουταλιά λιωμένο ανανά
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιεν
Παράγωγη:
Κόβουμε 2 εκατοστά από το κεφάλι του σκορδου όπως είναι ολόκληρο και τις ρίζες και να στέκεται.
Αφαιρούμε τόση φλούδα ώστε να μείνει αρκετή για να συγκρατεί τις σκελίδες μαζί. Το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το χυμό ανανά, την teriyaki sauce, την soy sauce και τη ζάχαρη σε μέτρια/δυνατή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το μείγμα να βράσει οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το μείγμα να γυαλίσει.
Πιέζουμε τις άκρες από το κεφάλι του σκόρδου μέχρι να βγει η ψημένη κρέμα σκόρδου. Μετράμε 2 κουταλάκια του γλυκού και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι χτυπώντας ελαφρά να ενσωματωθεί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.Αφήνουμε το μείγμα να γυαλίσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι η sauce να μείνει η μισή και να γίνει παχιά σαν σιρόπι. Προσέχουμε να μην παραβράσει, γιατι καιγεται

ΠΟΥΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα χρειαστείς:

4 μεγάλες πατάτες για φούρνο
3 κούπες μπεσαμελ
αλατάκι 1/4 κ λευκό πιπερι
3/4 τριμμένη Μοτσαρελα
1/4 cup τριμμένο Τσενταρ

Παραγωγή:
ψήσε τις πατατούλες στον φούρνο με την φλούδιτσα κανονικά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά και τις κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα . Ανακατεύουμε με την μπεσαμελ, το αλατάκι και το πιπέρι .Προσθέτουμε τα τυριά και τα βάζουμε 10 λεπτόνια ακόμα στον φούρνο μέχρι να ζεσταθούν ομοιόμορφα 

Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ…. θέλει καλοπέραση


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου